top of page

ITALIAN MEETING IN SPANISH NEWSPAPERS

Emmarcat dins el programa Erasmus+ que desenvolupa el CEIP Virgen del Rosario de Torrent, el passat mes de maig, 19 alumnes i 4 mestres d’aquesta escola han tingut l’oportunitat de gaudir durant cinc dies, d’una estada al poble de Pratovecchio-Stia dins la Toscana italiana.

Aquesta experiència ha estat extremadament enriquidora no només perquè els ha acostat a la cultura dels nostres veïns europeus i els ha donat a conèixer el seu sistema educatiu, sinó també perquè els ha tocat el cor. Els socis italians els van rebre molt entusiasmats a la porta de l’escola amb un gran somriure i aplaudiments d’alegria. Els han obert els seus cors i els han regalat la seua amistat que esperem continue en els propers anys.

Els 19 alumnes del Virgen del Rosario van ser seleccionats pel claustre de professors donada la seua bona actitud envers l’aprenentatge i han pogut viatjar de manera totalment gratuïta gràcies al programa Erasmus+ de l’escola. Per a molts d’ells era la primera vegada que viatjaven, que es separaven de la seua família i fins i tot, la primera vegada que agafaven un avió. Als nervis i la vergonya del primer dia els ha substituit un sentiment d’alegria i de creixement personal i maduresa. Els alumnes han estat acollits en famílies que els han tractat com a un membre més i han pogut gaudir de totes les activitats que l’escola italiana tenia preparades per a ells així com d’un temps de joc en un paratge inigualable: la toscana italiana plena de boscos verds, flors, animals i una atmosfera que convida a la tranquil·litat. En definitiva, un paratge ben diferent al que l’alumnat coneix.

L’estada ha sigut curta i el comiat trist, ple de plors de xiquets i xiquetes espanyols i italians que han establert forts llaços d’amistat. Però les llàgrimes de tristor han donat pas a llàgrimes d’alegria al saber que molts continuaran en contacte no només amb els sues amics sinó també les seues famílies.

“Al principi he tingut un poc de por i vergonya però després m’he acostumat i he estat feliç amb la família que m’ha acollit. Tots hem plorat quan ens havíem de separar.” Ali, 11 anys.

“Aquesta experiència ha estat inoblidable. He fet molts amics i he aprés moltíssimes coses. Em sent afortunada.” Lola, 10 anys.

“Aquesta experiència ha estat la millor de la meua vida. La família que m´ha acollit és la millor família del món. El meu company italià ha sigut com un germà per a mi”. Cipri, 11 anys.


Recent Posts
Archive
bottom of page